tiistai 23. huhtikuuta 2013

Pää tyynyllä, vatsa pullollaan

Saavuimme eilen aamulla Pariisiin ja rautatieaseman infotiskillä asioituamme kokeilimme heti kuuluisaa metroa. Ja se on helppo käyttää! Käytännössä tarvitsee tietää, minkä numeroista linjaa haluaa ajaa ja päätepysäkin nimi, jonka suuntaan on menossa. Jos hyppää väärään metroon, eipä hätää, reittikartasta huomaa heti menneensä vikaan. Hotellillekin suunnistimme Matin avustuksella eksymättä. On loistavaa, että on aviomies, joka osaa lukea karttaa!

Hotellille päästyämme meitä vastassa oli vallan ihastuttava mies, joka näytti meille kaksi huonetta, joista saimme valita kivemman (otimme tietysti isomman). Sen jälkeen hän selitti pääpiirteissään kartan avulla kivoja nähtävyyksiä, neuvoi ravintolan valinnassa ja otti meistä vielä kuvia hotellin aulassa.

Kävimme eilen kahdessa eri ravintolassa. Toinen turistirysä Notre Damen vieressä nimeltä Cafe Panis (kaikki te pikkunäppärät voitte vääntää tästä hassun vitsin, kuten Matti teki) ja toinen Montparnassen alueella oleva Rubis. Molemmat olivat varsin perusranskalaisia bistroja. Cafe Panisessa flirttaileva tarjoilija toi pöytään tartar-pihvin Matille ja minulle croque monsieurin, jotka ovat tyypillisiä bistroruokia ja yksinkertaisuudessaan maistuivat aivan hyviltä.

Kävimme illalla tsekkaamassa Montparnassen alueella olevat ravintolat Kigawa ja le Cornichon, joista ensimmäisellä on maininta Michelin-oppaassa ja jälkimmäistä sinne ilmeisesti odotellaan. Ylläri, ne olivat täynnä! Molemmissa oli kuitenkin suloinen vastaanotto ja suuret pahoittelut, ettemme mahtuneet ruokailemaan. Kanattaa siis tehdä pöytävaraus, jos näihin mielii.

Rubis-ravintola oli lähellä edellisiä, mukavassa kulmauksessa joten menimme sinne. Söin kanasalaatin, jossa oli ihania härkäpapuja, puolikuivia tomaatteja ja jotakin hyvää, kirpeää vihannesta. Matti söi Anthony Bourdainin innoittamana cheeseburger foie grasin. Vaikka se on hyvinhyvin eettisesti kyseenalaista, maistui hanhenmaksa ainakin toisen lautaselta ihan hyvältä. Jälkkäriksi perus-creme-brulee ja paahdettu briossi jätskillä, namnam.

Vatsa täynnä ruokaa ja pää täynnä shampanjaa nukahdin kirja kädessä hyvää sänkyyn. Ah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti